Skjefte barnehage as
 
 
   
Tel: 47324498 -   Øvre Ringvei 9, 7713  Steinkjer 
 
Forsiden
Fantasiskogen
Drømmehagen
Satsningsområder
Naturlekeplassen vår
Steinkjerprosjektet
Trafikksikker bhg
Måltider
Dokumentmappe
Bildegalleri
Gjestebok
   
 

 

I Skjefte barnehage er vi opptatt av et sunt og variert kosthold, og vi tilbyr lunsj og fruktmåltid.

Frokost: Frokost i barnehagen er kl 8.30. Barna har med seg egne matpakker og vi har fokus på en koselig morgenstund og en fin start på dagen.

Lunsj: Vi har varmmat 1 gang pr. uke, med stor variasjon på menyen. Når vi ikke har varmmat har vi smøremat med brød og variert pålegg. Under måltidet tar vi oss god tid til å spise, snakke, smøre på, samt at bordskikk er en viktig del av det sosiale samspillet. Vi er opptatt av å spørre høflig, vente på tur, si takk og vær så god, smake på forskjellig typer mat, mestring av det å smøre på selv og spørre om hjelp når det trengs. Vi oppfordrer til et variert kosthold og fokuserer på å være positiv til nye matretter uten å "grine på nesen".

Vi er er med på prosjektet "gode vaner starter tidlig". Barn er avhengig av jevn tilførsel av energi og og næringsstoffer for å vokse og utvikle seg. Gjennom prosjektet har vi fokus på mye fysisk aktivitet og et sunt og godt kosthold. Vi har minst et fiskemåltid i uka og tilbyr barna frukt og grønnsaker hver dag.

Frukt: På ettermiddagen er det godt med en liten pause i leiken, samt noe å spise på. Vi har felles fruktstund ute eller inne, alt etter vær og vind. Vi serverer da frukt, grønnsaker og brød/knekkebrød. Fruktstunda er en fin markering på at dagen snart er slutt. 

 


( 19/10/2022 )